Mums, kas bērnību pavadījām padomju laikos, bija savs īpašais laiks. Lai arī veikalos piedāvājums bija ierobežots, daudzi no produktiem bija patiešām garšīgi un dabīgi.
Atmiņas par šo laiku, visticamāk, mēs saglabāsim uz visu mūžu. Piedāvājuma deficītu kompensēja vienkāršu un cenas ziņā pieejamu produktu pārpilnība.
Piena kokteilis, kas biezs, balts un ļoti salds ar burbulīšiem un “mazuma piegaršu”, bija daudziem vismīļākais un neaizmirstamākais bērnu dienu saldums. Šādus kokteiļus varēja atrast pārtikas preču veikalos un gastronomos vairākās Padomju Savienības pilsētās, tostarp Rīgā.
Tolaik kokteilis bija neiedomājami garšīgs, salds un biezs, kā krējums. Tagad tādu vairs neviens negatavo. Kokteili jauca lielā rēcošā mikserī. Pāris minūtes un kārums bija gatavs. Var nogaršot garšīgo kokteili. Cik viss vienkārši, kad zini!
Šoreiz mēs dalāmies ar precīzām proporcijām, lai vari atsaukt atmiņā piena kokteila garšu no bērnības. Dodies pie gatavošanas un izbaudi to!
Sastāvdaļas:
Sastāvs (4 personām):
Piens 0,4 litri
Apelsīnu sīrups 4 ēdamkarotes
Piena vai krējuma saldējums 100 g
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu (ar īpašu āķīti)
Tevi noteikti interesēs
- Draudzenes Anitas alga palielinājās divas reizes, bet viņas vīram Jurim tā palika nemainīga – kā tas ietekmēja viņu kopdzīvi
- 500 eiro par Ziemassvētku dāvanām: šādu summu plāno tām tērēt iedzīvotāji tikai vienā Latvijas reģionā un tā nav Rīga
- 2025./ 2026. gada ziemas modes “antitrendi”: novecojošas “kombinācijas”, par kurām šajā sezonā varat aizmirst
- Miljardieris pārģērbjas par apkopēju savā jaunajā iestādē, lai pārbaudītu personālu – kā viss beidzās
- Ir zināms, kad Latvijā sāksies astronomiskā ziema: sinoptiķu prognozes liecina par tuvojošos spēcīgu aukstumu
- Vīrs mani aizsūtīja uz laukiem rakt kartupeļus, lai “pilsētnieci iemācītu strādāt” – pastāstīšu ko es izdarīju un kā vēl iemanījos nopelnīt










